Πούτιν: Επίσκεψη στο 344ο Κέντρο Εφαρμογών Μάχης και Επανεκπαίδευσης Ιπταμένων του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε το 344ο Κρατικό Κέντρο Μαχητικής Εφαρμογής και Επανεκπαίδευσης Ιπτάμενου Προσωπικού (Προσωπικό Αεροπορίας Στρατού) του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.
Πούτιν: Επίσκεψη στο 344ο Κέντρο Εφαρμογών Μάχης και Επανεκπαίδευσης Ιπταμένων του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε το 344ο Κρατικό Κέντρο Μαχητικής Εφαρμογής και Επανεκπαίδευσης Ιπτάμενου Προσωπικού (Προσωπικό Αεροπορίας Στρατού) του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

27 Μαρτίου 2024

Ο Πρόεδρος επιθεώρησε διάφορα είδη στρατιωτικού πτητικού εξοπλισμού, αεροπορικών όπλων και προσομοιωτών.

Ο αρχηγός του κράτους συνομίλησε επίσης με πιλότους της πολεμικής αεροπορίας που εκπαιδεύονται στο κέντρο, καθώς και με χήρες των Ηρώων της Ρωσίας που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης.

* * *

Το κέντρο ιδρύθηκε το 1979 με σκοπό την ανάπτυξη και βελτίωση των τακτικών πολεμικών μεθόδων της πολεμικής αεροπορίας, την εκπαίδευση και τη βελτίωση των προσόντων των στρατιωτικών ειδικών και του πολιτικού προσωπικού της αεροπορίας που χειρίζεται ελικόπτερα.

Το κέντρο έχει αποκτήσει γνώση όλων των τύπων ελικοπτέρων που βρίσκονται σε ενεργό υπηρεσία στη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία. Το 1992, οι πιλότοι του κέντρου σχημάτισαν τη μοναδική στον κόσμο ομάδα ακροβατικών ελικοπτέρων Berkut.

* * *

Συνομιλία με με πιλότους της πολεμικής αεροπορίας

Ερώτηση: Σύντροφε Ανώτατε Διοικητά, πώς αξιολογείτε τις ενέργειες της πολεμικής μας αεροπορίας κατά τη διάρκεια της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης;

Βλαντίμιρ Πούτιν: Εξαιρετικές. Όλοι εργάζονται καλά, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επίτευξη της συνολικής επιτυχίας. Τεράστια συμβολή. Οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας – πιστεύω ότι κάνουν πολύ σκληρή δουλειά, έχω εκφρασθεί δημόσια περί αυτού, έχω πετάξει μερικές φορές – είναι πολύ σκληρή [δουλειά], οι επιβαρύνσεις είναι πολύ μεγάλες.

Έχετε μια δύσκολη δουλειά, πρέπει να κυβερνάτε ένα αεροσκάφος, ειδικά ένα πολεμικό αεροσκάφος, να εργάζεστε με ακρίβεια, όπως είναι τα βομβαρδιστικά, τα νέα μας μαχητικά, Su-30, Su-57. Και το πιο σημαντικό είναι ότι όλα τα παιδιά εργάζονται, πολεμούν άφοβα, συμβάλλοντας με τεράστιο, εντελώς εντυπωσιακό τρόπο στη συνολική επιτυχία.

Γνωρίζετε ότι είστε πάντα ευπρόσδεκτοι στο πεδίο, και η διαφύλαξη του προσωπικού στο έδαφος εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα της δικής σας δράσης. Είναι προφανές. Σας ευχαριστώ λοιπόν πολύ – εσάς και όλους τους πιλότους σας. Και σε όσους πετούν ελικόπτερα, μαχητικά και κάθε είδους αεροσκάφη. Τα μεταγωγικά αεροσκάφη [συμβάλλουν] επίσης, μεταφέροντας προσωπικό, ενεργούν επίσης θαρραλέα, ηρωικά. Πρόκειται για σπουδαίο έργο. Σας ευχαριστώ λοιπόν όλους.

(Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις στρατιωτικές δαπάνες των διαφόρων χωρών) Ας εξετάσουμε τις στρατιωτικές δαπάνες. Ας πάρουμε για παράδειγμα τις στρατιωτικές δαπάνες το 2022, επειδή τα στοιχεία για το 2023 συγκεντρώνονται και καταμετρώνται, όσο για το 2024 – είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε. Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, δαπανήσαμε το 3,5% του ΑΕΠ της χώρας για αμυντικές δαπάνες. Ας μην πάρουμε τα δικά μας στοιχεία, ας πάρουμε στοιχεία από το Ινστιτούτο Ειρήνης της Στοκχόλμης, διεθνή στοιχεία, αυτά έχουν καταλήξει στον εξής υπολογισμό: οι Ηνωμένες Πολιτείες ξόδευαν 3,5% του ΑΕΠ για την άμυνα, η Ρωσία ξόδευε 4%. Ας πούμε το Ισραήλ – 4,5 [τοις εκατό]. Η Ουκρανία δαπάνησε 33,5 τοις εκατό το 2022.

Ακούγεται σχόλιο: Αισθητή διαφορά.

Βλαντίμιρ Πούτιν: Φυσικά. Αλλά σε απόλυτους όρους, ποια είναι η διαφορά. Το 2022, οι Ηνωμένες Πολιτείες ξοδεύουν, 811 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Ρωσική Ομοσπονδία ξοδεύει 72 δισεκατομμύρια. 72 και 811 – η διαφορά είναι αισθητή, πάνω από δέκα φορές. Αυτά που ξοδεύουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για τις αμυντικές τους δαπάνες είναι περίπου το 40% των παγκόσμιων αμυντικών δαπανών, το 39% των παγκόσμιων δαπανών αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και για τη Ρωσία αντιστοιχεί το 3,5 τοις εκατό. Και εμείς, με αυτή την αναλογία κατά νου, θα πάμε σε πόλεμο με το ΝΑΤΟ ή όχι; Πρόκειται απλά για ανοησίες.

Άλλωστε, τι κάνουμε τώρα με την Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση; Υπερασπιζόμαστε το λαό μας που ζει στα πάτρια εδάφη μας.

Αν μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, όπως πρότεινε η Ρωσία, είχαμε οικοδομήσει εντελώς νέες σχέσεις ασφαλείας στην Ευρώπη, τίποτα τέτοιο δεν θα είχε συμβεί σήμερα. Θα είχαν απλώς ληφθεί υπόψη τα συμφέροντα ασφαλείας μας, για τα οποία μιλάμε διαχρονικά, στην πραγματικότητα τη μια δεκαετία μετά την άλλη. Απλώς, εισπράτταμε την πλήρη περιφρόνηση. Εκείνοι προχώρησαν μέχρι τα σύνορά μας.Μήπως ήμασταν εμείς που κινηθήκαμε μέχρι τα σύνορα των χωρών που ανήκαν στο μπλοκ του ΝΑΤΟ; Εμείς δεν αγγίξαμε κανέναν.

Εκείνοι κινούνταν προς το μέρος μας. Πήγαμε πέρα από τον ωκεανό στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών; Όχι, εκείνες μας πλησίασαν και ήρθαν κι έφτασαν κοντά μας. Τι κάνουμε τώρα λοιπόν; εμείς απλά προστατεύουμε τους ανθρώπους μας στα πάτρια μας εδάφη. Επομένως, αυτό που λένε ότι θα επιτεθούμε στην Ευρώπη μετά την Ουκρανία είναι πλήρης ανοησία.

Ακούγεται σχόλιο: Πρόκειται για εκφοβισμό.

Βλαντίμιρ Πούτιν: Πρόκειται για εκφοβισμό του πληθυσμού των ίδιων των χωρών τους αποκλειστικά και μόνο για να πάρουν χρήματα από τους πολίτες, από τους δικούς τους ανθρώπους. Ειδικά με φόντο το γεγονός ότι η οικονομία τους συρρικνώνεται και το βιοτικό τους επίπεδο υποβαθμίζεται. Είναι προφανές. Όλοι το αναγνωρίζουν αυτό, αυτό δεν είναι προπαγάνδα, αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα. Έχουν ανάγκη να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους, γι’ αυτό και εκφοβίζουν τον πληθυσμό τους με μια πιθανή “ρωσική απειλή”, ενώ οι ίδιοι εξαπλώνουν τη δικτατορία τους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το ΝΑΤΟ είναι ένας οργανισμός του βορειοατλαντικού μπλοκ, για τη περιοχή του βορειοατλαντικού. Και πού αναρριχάται τώρα; Μπαίνει στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, στη Μέση Ανατολή, σε άλλες περιοχές του κόσμου και ήδη εισέρχεται στη Λατινική Αμερική. Και όλα αυτά με διάφορα προσχήματα, με διάφορες σάλτσες, αλλά πάντα είναι το ίδιο: προωθούν το ΝΑΤΟ και σέρνουν μαζί τους τους Ευρωπαίους δορυφόρους τους. Οι τελευταίοι, προφανώς, πιστεύουν ότι όλα αυτά ανταποκρίνονται κατά κάποιο τρόπο και στα εθνικά τους συμφέροντα και φοβούνται μια μεγάλη ισχυρή Ρωσία, αν και αυτό που κάνουν είναι μάταιο.

Δεν έχουμε καμία απολύτως επιθετική πρόθεση απέναντι σε αυτά τα κράτη. Ούτε στην Ουκρανία θα κάναμε ποτέ τίποτα, αν δεν είχαν διαπράξει εκεί πραξικόπημα και στη συνέχεια δεν είχαν ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς. Ξεκίνησαν τον πόλεμο το 2014. Χρησιμοποίησαν γι αυτό ακόμη και την αεροπορία – όλοι έχουν δει τα πλάνα από τα αεροπλάνα να βομβαρδίζουν το Ντονιέτσκ. Μια ειρηνική πόλη ” σφυροκοπείται” από αέρος με πυραύλους.

Έχουν χάσει τελείως τα λογικά τους; Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθήσαμε να συμμορφωνόμαστε με τις συμφωνίες του Μινσκ. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι μας “ξεγέλασαν”, μας παρέσυραν επί οκτώ χρόνια και στο τέλος μας ανάγκασαν σαφώς να στραφούμε σε μια άλλη μορφή υπεράσπισης των συμφερόντων μας και του λαού μας. Αυτό είναι όλο.

Γι’ αυτό και συνιστά πλήρη ανοησία η πιθανότητα επίθεσης σε άλλες χώρες, όπως στην Πολωνία, στις χώρες της Βαλτικής, στους Τσέχους που επίσης φοβούνται. Αυτά είναι απλώς ανοησίες, απλώς είναι άλλος ένας τρόπος για να εξαπατήσουν τον πληθυσμό και να αποσπάσουν πρόσθετο οικονομικό τίμημα από τους πολίτες, να τους κάνουν να σηκώσουν το βάρος στους ώμους τους. Αυτό είναι όλο.

Ερώτηση: Σύντροφε Ανώτατε Διοικητά!

Οι χώρες του ΝΑΤΟ σχεδιάζουν να παραδώσουν τα μαχητικά τους αεροσκάφη στην Ουκρανία. Συζητείται στα μέσα ενημέρωσης ότι τα αεροσκάφη F-16 θα χρησιμοποιηθούν στην περιοχή της ΕιΣτΕπ κατά των ρωσικών στρατευμάτων και εγκαταστάσεων, μεταξύ άλλων και από το έδαφος των χωρών του ΝΑΤΟ. Θα μας επιτραπεί να χτυπήσουμε αυτά τα αεροσκάφη σε αεροδρόμια του ΝΑΤΟ;

Βλαντίμιρ Πούτιν: Πρώτα απ’ όλα, αν στείλουν αεροσκάφη F-16 – το συζητούν βέβαια, εκπαιδεύουν πιλότους, νομίζω ότι το καταλαβαίνετε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον – αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης. Εμείς θα καταστρέψουμε τα αεροσκάφη τους με τον ίδιο τρόπο που καταστρέφουμε τα άρματα μάχης τους, τα τεθωρακισμένα οχήματά τους και όποιον άλλο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των εκτοξευτών πολλαπλών πυραύλων.

Φυσικά, εάν αυτά χρησιμοποιηθούν από αεροδρόμια τρίτων χωρών, γίνονται νόμιμος στόχος για εμάς, όπου κι αν βρίσκονται. Και τα F-16 είναι επίσης φορείς πυρηνικών όπλων, και θα πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας και αυτό κατά τη διεξαγωγή των πολεμικών επιχειρήσεων.

<….>

Πηγή: kremlin.ru

Κοινοποιήστε:
Δίκτυο Σεισάχθεια
Δίκτυο Σεισάχθεια
Άρθρα: 24875

Discover more from Σεισάχθεια

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from Σεισάχθεια

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading