Πούτιν: ομιλία στη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 79ης επετείου της Νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο 1941-1945

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Ανώτατος Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν συμμετείχε στη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 79ης επετείου της Νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο 1941-1945
Πούτιν: ομιλία στη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 79ης επετείου της Νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο 1941-1945

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Ανώτατος Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν συμμετείχε στη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 79ης επετείου της Νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο 1941-1945

Η ομιλία του Προέδρου της Ρωσίας στη στρατιωτική παρέλαση

Βλαντιμίρ Πούτιν: Αγαπητοί πολίτες της Ρωσίας! Αγαπητοί βετεράνοι!

Σύντροφοι στρατιώτες και ναύτες, λοχίες και υπαξιωματικοί, σημαιοφόροι και ανθυπασπιστές! Σύντροφοι αξιωματικοί, στρατηγοί και ναύαρχοι! Πολεμιστές, διοικητές, στρατιώτες στη πρώτη γραμμή – ήρωες της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης!

Σας συγχαίρω για την Ημέρα της Νίκης – την πιο σημαντική, πραγματικά εθνική, ιερή γιορτή μας!

Τιμούμε τους πατέρες και τους παππούδες μας, τους προπαππούδες μας. Υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους και συνέτριψαν τον ναζισμό, απελευθέρωσαν τους λαούς της Ευρώπης και έφτασαν στo απόγειο της στρατιωτικής και αγωνιστικής ανδρείας.

Σήμερα βλέπουμε πώς διαστρεβλώνεται η αλήθεια για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Αλήθεια ενοχλεί αυτούς που έχουν συνηθίσει να χτίζουν την ουσιαστικά αποικιοκρατική τους πολιτική πάνω στην υποκρισία και το ψέμα. Αυτούς που γκρεμίζουν τα μνημεία των αληθινών αγωνιστών κατά του ναζισμού, τοποθετούν σε βάθρα τους προδότες και τους συνεργάτες των ναζί, σβήνουν τη μνήμη του ηρωισμού και της ανδρείας των στρατιωτών – απελευθερωτών, της μεγάλης θυσίας που έκαναν στο όνομα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Ο ρεβανσισμός, ο ευτελισμός της ιστορίας και η επιθυμία δικαίωσης των σημερινών οπαδών των ναζί είναι μέρος της γενικότερης πολιτικής των δυτικών ελίτ να υποδαυλίζουν όλο και περισσότερες περιφερειακές συγκρούσεις, τη δια-εθνική και δια-θρησκευτική εχθρότητα και να περιορίζουν εθνικά κυρίαρχα, ανεξάρτητα κέντρα παγκόσμιας ανάπτυξης.

Απορρίπτουμε τις αξιώσεις οποιουδήποτε κράτους ή συνασπισμού περί αποκλειστικότητας και γνωρίζουμε πού οδηγεί η υπερβολή τέτοιων φιλοδοξιών. Η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει μια παγκόσμια σύγκρουση, αλλά ταυτόχρονα δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας απειλήσει. Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται διαρκώς σε επιφυλακή.

Η Δύση θα ήθελε να ξεχάσει τα διδάγματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά εμείς θυμόμαστε ότι η μοίρα της ανθρωπότητας κρίθηκε στις μεγαλειώδεις μάχες της Μόσχας και του Λένινγκραντ, του Ρζέβ, του Στάλινγκραντ, του Κουρσκ και του Χάρκοβο, στο Μινσκ, στο Σμολένσκ και στο Κίεβο και σε βαριές αιματηρές μάχες από το Μουρμάνσκ μέχρι τον Καύκασο και την Κριμαία.

Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μακρών και δύσκολων χρόνων του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, η Σοβιετική Ένωση και όλες οι δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης πολέμησαν τους Ναζί σχεδόν ένας προς έναν, ενώ σχεδόν ολόκληρη η Ευρώπη εργαζόταν για να ενισχύσει τη στρατιωτική δύναμη της Βέρμαχτ.

Θα ήθελα να τονίσω ότι η Ρωσία ουδέποτε υποβάθμισε τη σημασία του δεύτερου μετώπου και της βοήθειας των Συμμάχων. Τιμούμε τη γενναιότητα όλων των στρατιωτών του αντιχιτλερικού συνασπισμού, των μαχητών της αντίστασης, των αντιστασιακών, των παρτιζάνων, καθώς και το θάρρος του λαού της Κίνας, ο οποίος αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία του ενάντια στην επιθετικότητα της μιλιταριστικής Ιαπωνίας. Και θα θυμόμαστε πάντα, ποτέ, μα ποτέ δεν θα ξεχνάμε τον κοινό μας αγώνα και τις εμπνευσμένες παραδόσεις της Συμμαχίας.

Αγαπητοί φίλοι!

Η Ρωσία περνάει σήμερα μια δύσκολη περίοδο, σταθμό για την πορεία της. Η μοίρα της πατρίδας, το μέλλον της εξαρτάται από τον καθένα μας.

Σήμερα, την Ημέρα της Νίκης, το συνειδητοποιούμε αυτό ακόμη πιο έντονα και ξεκάθαρα και ανατρέχουμε πάντα στη γενιά των νικητών – τη γενναία, μεγαλόψυχη και σοφή, στην ικανότητά τους να διατηρούν τη φιλία και να υπομένουν τις αντιξοότητες, να έχουν πάντα εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στη χώρα τους, να αγαπούν την πατρίδα τους ειλικρινά και ολόψυχα.

Γιορτάζουμε την Ημέρα της Νίκης στο πλαίσιο της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης. Όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτήν – όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, στη γραμμή επαφής – είναι οι ήρωές μας. Υποκλινόμαστε μπροστά στη σταθερότητα και την αυτοθυσία σας, την ανιδιοτέλειά σας. Όλη η Ρωσία είναι μαζί σας!

Οι βετεράνοι μας πιστεύουν σε εσάς και ανησυχούν για εσάς. Η ψυχική και πνευματική τους συμμετοχή στις τύχες και τα κατορθώματά σας, συνδέει άρρηκτα τις γενιές των ηρώων της Πατρίδας.

Σήμερα υποκλινόμαστε μπροστά στη φωτεινή μνήμη όλων εκείνων των οποίων τη ζωή αφαίρεσε ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος. Στη μνήμη των γιων, των θυγατέρων, των πατέρων, των μητέρων, των παππούδων, των προπαππούδων, των συζύγων, των γυναικών, των αδελφών, των συγγενών και των φίλων.

Υποκλινόμαστε μπροστά στους βετεράνους του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου που μας άφησαν. Υποκλινόμαστε στη μνήμη των αμάχων που σκοτώθηκαν από τους βάρβαρους βομβαρδισμούς και τις τρομοκρατικές επιθέσεις των νεοναζί. Μπροστά στους συμπολεμιστές μας που έπεσαν στη μάχη κατά του νεοναζισμού, στη δίκαιη μάχη για τη Ρωσία.

Τηρείται ενός λεπτού σιγή.

(Ενός λεπτού σιγή)

Αγαπητοί μας βετεράνοι, σύντροφοι, φίλοι!

Η ένατη Μαΐου είναι πάντα μια πολύ συναισθηματική, οδυνηρή μέρα. Κάθε οικογένεια τιμά τους ήρωές της, ανατρέχει σε φωτογραφίες, σε προσφιλή, αγαπημένα πρόσωπα, θυμάται τους συγγενείς, τις ιστορίες τους για το πώς πολέμησαν και πώς μόχθησαν.

Η Ημέρα της Νίκης ενώνει όλες τις γενιές. Προχωράμε μπροστά, βασιζόμενοι στις πανάρχαιες παραδόσεις μας, και είμαστε βέβαιοι ότι όλοι μαζί θα εξασφαλίσουμε ένα ελεύθερο και ασφαλές μέλλον για τη Ρωσία, για τον ενωμένο λαό μας.

Δόξα και τιμή στις ανδρειωμένες Ένοπλες Δυνάμεις! Για τη Ρωσία! Για τη νίκη! Ζήτω!

Πηγή: http://www.kremlin.ru/

Κοινοποιήστε:
Δίκτυο Σεισάχθεια
Δίκτυο Σεισάχθεια
Άρθρα: 24875

Discover more from Σεισάχθεια

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from Σεισάχθεια

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading