Πούτιν:Διάγγελμα προς τους πολίτες της Ρωσίας.23 Μαρτίου 2024

Βλαντίμιρ Πούτιν: Αγαπητοί πολίτες της Ρωσίας!
Πούτιν:Διάγγελμα προς τους πολίτες της Ρωσίας.23 Μαρτίου 2024

Βλαντίμιρ Πούτιν: Αγαπητοί πολίτες της Ρωσίας!

Απευθύνομαι σε εσάς στο πλαίσιο της αιματηρής, βάρβαρης τρομοκρατικής ενέργειας, θύματα της οποίας ήταν δεκάδες φιλειρηνικοί, αθώοι άνθρωποι – συμπατριώτες μας, μεταξύ των οποίων παιδιά, έφηβοι και γυναίκες. Οι γιατροί δίνουν τώρα μάχη για τη ζωή των θυμάτων, εκείνων που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ή και αδύνατο για να σώσουν τη ζωή και την υγεία όλων των τραυματιών.

Απευθύνω ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τα πληρώματα ασθενοφόρων και αεροδιακομιδών, τις ειδικές δυνάμεις, τους πυροσβέστες και τους διασώστες που έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να σώσουν ζωές, να βγάλουν ανθρώπους από τη φωτιά, από το επίκεντρο της πυρκαγιάς και του καπνού και να αποφύγουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες.

Δεν μπορώ να αγνοήσω τη βοήθεια των απλών πολιτών, οι οποίοι στα πρώτα λεπτά μετά την τραγωδία δεν έμειναν αμέτοχοι και αδιάφοροι και μαζί με τους γιατρούς και τις ειδικές υπηρεσίες παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και μετέφεραν τα θύματα σε νοσοκομεία.

Θα παράσχουμε την απαραίτητη βοήθεια σε όλες τις οικογένειες, των οποίων οι ζωές επλήγησαν από την τρομερή καταστροφή και στους τραυματίες. Εκφράζω τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλους εκείνους που έχασαν τους συγγενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Μαζί σας όλη η χώρα, όλος ο λαός μας πενθεί. Κηρύσσω την 24η Μαρτίου ημέρα εθνικού πένθους.

Στη Μόσχα και την ευρύτερη περιοχή της, καθώς και σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, έχουν θεσπιστεί πρόσθετα μέτρα κατά της τρομοκρατίας και της δολιοφθοράς. Το κυριότερο τώρα είναι να αποτρέψουμε αυτούς που βρίσκονται πίσω από αυτή την αιματηρή σφαγή από το να διαπράξουν ένα νέο έγκλημα.

Όσον αφορά τη διερεύνηση αυτού του εγκλήματος και τα αποτελέσματα της επιχείρησης έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, μπορούμε προς το παρόν να πούμε τα εξής. Και οι τέσσερις άμεσοι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης, όλοι αυτοί που πυροβόλησαν και σκότωσαν ανθρώπους, έχουν βρεθεί και έχουν συλληφθεί. Προσπάθησαν να διαφύγουν και ταξίδευαν προς την Ουκρανία, όπου, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, τους είχε ετοιμαστεί παράθυρο στην ουκρανική πλευρά για να περάσουν τα κρατικά σύνορα.

Συνολικά έχουν συλληφθεί 11 άτομα. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας και άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου εργάζονται για τον εντοπισμό και την αποκάλυψη ολόκληρης της υποστηρικτικής βάσης των τρομοκρατών: εκείνων που τους παρείχαν μεταφορικά μέσα, σχεδίαζαν τρόπους διαφυγής τους από τον τόπο του εγκλήματος, προετοίμαζαν κρύπτες και κρυψώνες με όπλα και πυρομαχικά.

Επαναλαμβάνω: οι υπηρεσίες έρευνας και επιβολής του νόμου θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να εξιχνιάσουν όλες τις λεπτομέρειες του εγκλήματος. Αλλά είναι ήδη σαφές ότι δεν αντιμετωπίζουμε απλώς μια προσεκτικά και κυνικά σχεδιασμένη τρομοκρατική επίθεση, αλλά μια προετοιμασμένη και οργανωμένη μαζική δολοφονία φιλήσυχων, ανυπεράσπιστων ανθρώπων.

Οι εγκληματίες πήγαιναν εν ψυχρώ και σκόπιμα να σκοτώσουν, να πυροβολήσουν εξ επαφής τους πολίτες και τα παιδιά μας. Όπως οι Ναζί που κάποτε έκαναν σφαγές στα κατεχόμενα εδάφη, σχεδίαζαν να οργανώσουν μια επιδεικτική εκτέλεση, μια αιματηρή πράξη εκφοβισμού.

Όλοι οι δράστες, οι οργανωτές και οι παραγγελιοδότες αυτού του εγκλήματος θα τιμωρηθούν δίκαια και αναπόφευκτα. Όποιοι κι αν είναι, όποιος κι αν τους κατεύθυνε. Επαναλαμβάνω: θα εντοπίσουμε και θα τιμωρήσουμε όλους όσους βρίσκονται πίσω από τους τρομοκράτες, που προετοίμασαν αυτή τη θηριωδία, αυτό το χτύπημα κατά της Ρωσίας και του λαού μας.

Γνωρίζουμε ποια είναι η απειλή της τρομοκρατίας. Βασιζόμαστε εδώ στη συνεργασία με όλα τα κράτη που μοιράζονται ειλικρινά τον πόνο μας και είναι έτοιμα να ενώσουν πραγματικά τις δυνάμεις τους στον αγώνα κατά του κοινού εχθρού, της διεθνούς τρομοκρατίας, και όλων των εκδηλώσεών της.

Οι τρομοκράτες, οι δολοφόνοι, οι απάνθρωποι, που δεν έχουν και δεν μπορούν να έχουν πατρίδα, έχουν μόνο μια αξιοζήλευτη μοίρα – την τιμωρία και τη λήθη. Δεν έχουν μέλλον. Τώρα το κοινό καθήκον όλων μας, των συμπολεμιστών μας στο μέτωπο, όλων των πολιτών της χώρας, είναι να σταθούμε ενωμένοι σε ένα ενιαίο μέτωπο.

Πιστεύω ότι έτσι θα γίνει, γιατί κανείς και τίποτα δεν μπορεί να κλονίσει τη συνοχή και τη θέλησή μας, την αποφασιστικότητα και το θάρρος μας, τη δύναμη του ενωμένου λαού της Ρωσίας. Κανείς δεν θα μπορέσει να σπείρει δηλητηριώδεις σπόρους διχόνοιας, πανικού και διχασμού στην πολυεθνική μας κοινωνία.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα περάσει μέσα από τις πιο δύσκολες, μερικές φορές αφόρητες δοκιμασίες, αλλά μέσα από αυτές βγήκε ακόμη πιο δυνατή. Και αυτό θα συμβεί και τώρα.

Πηγή: http://www.kremlin.ru/events/president/news/73703

Κοινοποιήστε:
Δίκτυο Σεισάχθεια
Δίκτυο Σεισάχθεια
Άρθρα: 24875

Discover more from Σεισάχθεια

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from Σεισάχθεια

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading