Όρμπαν: Το ΝΑΤΟ «προετοιμάζεται για πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας

Όρμπαν: Η Ουγγαρία επαναπροσδιορίζει το ρόλο της στο ΝΑΤΟ και αποφεύγει συγκρούσεις εναντίον Ρωσίας.
Όρμπαν: Το ΝΑΤΟ «προετοιμάζεται για πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας

Όρμπαν: Η Ουγγαρία επαναπροσδιορίζει το ρόλο της στο ΝΑΤΟ και αποφεύγει συγκρούσεις εναντίον Ρωσίας.

Η Ουγγαρία επαναπροσδιορίζει το ρόλο της στο πλαίσιο του στρατιωτικού συνασπισμού, δεδομένου ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε μια σύγκρουση εναντίον της Μόσχας, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας

Η Ουγγαρία επανεξετάζει τον ρόλο της στο ΝΑΤΟ, καθότι δεν έχει καμία πρόθεση να συμμετάσχει σε ενέργειες που θα μπορούσαν να εμπλέξουν τα κράτη μέλη του στη σύγκρουση στην Ουκρανία και να οδηγήσουν σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Μιλώντας στο τοπικό ραδιόφωνο Kossuth, ο Όρμπαν δήλωσε ότι η χώρα του έχει ήδη υποβιβάσει τη στάση της στο στρατιωτικό μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, σε ρόλο του «μη συμμετέχοντος» λόγω της στάσης της σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία και διευκρίνησε ότι η Βουδαπέστη εργάζεται τώρα για την εξεύρεση νομικών λύσεων προκειμένου να παραμείνει μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά να διατηρήσει το δικαίωμά της να απέχει από την υποχρέωση να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ με τις οποίες διαφωνεί.

Όρμπαν: Το ΝΑΤΟ «προετοιμάζεται για πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας

«Η θέση της Ουγγαρίας πρέπει να επαναπροσδιοριστεί, οι δικηγόροι και οι αξιωματούχοι μας εργάζονται για να βρουν τρόπους που θα επιτρέψουν στην Ουγγαρία να συνεχίσει να αποτελεί μέλος του ΝΑΤΟ χωρίς να συμμετέχει σε δραστηριότητες του ΝΑΤΟ εκτός της επικράτειας του μπλοκ. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα προσέγγιση, έναν νέο προσδιορισμό όσον αφορά τη θέση μας ως δύναμη υπέρ της ειρήνης εντός του ΝΑΤΟ”, δήλωσε ο Όρμπαν.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, υπάρχουν «ανησυχητικές ομοιότητες» μεταξύ των συναισθηματικά φορτισμένων δημοσιευμάτων στα μέσα ενημέρωσης και των δηλώσεων δυτικών πολιτικών σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία και της ατμόσφαιρας που προηγήθηκε του Πρώτου και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον… μοιάζει με προθέρμανση για μια πιθανή άμεση στρατιωτική σύγκρουση. Μπορούμε με σιγουριά να το ονομάσουμε προετοιμασία της εισόδου της Ευρώπης στον πόλεμο”, δήλωσε ο Όρμπαν, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ομάδες εργασίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ που αξιολογούν τους καλύτερους τρόπους για να ενισχύσει περαιτέρω το μπλοκ, τη συμμετοχή του στη σύγκρουση.

Προειδοποίησε ότι το τελικό αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών θα μπορούσε να είναι μια άμεση σύγκρουση μεταξύ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας – μια «ζοφερή προοπτική», καθώς στη σύγκρουση θα εμπλέκονται πυρηνικές δυνάμεις.

Όρμπαν: Το ΝΑΤΟ «προετοιμάζεται για πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας

«Ας μου πει κάποιος γιατί αντί να απομονώσουμε αυτή τη σύγκρουση – επειδή είναι ένας πόλεμος μεταξύ δύο σλαβικών λαών, παρά τα επιχειρήματα από την πλευρά της Ουκρανίας – επιλέγουμε να «βουτήξουμε» μέσα σε αυτόν τον πόλεμο;»

Ο Όρμπαν επισήμανε ότι το μπλοκ δημιουργήθηκε με σκοπό την υπεράσπιση των κρατών μελών έναντι των επιτιθέμενων και όχι τη διεξαγωγή πολέμων εκτός της επικράτειάς του. Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς της Δύσης ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί στην Ευρώπη αν νικήσει την Ουκρανία, ο Όρμπαν είπε ότι οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά μικρές και ότι αυτές οι προειδοποιήσεις χρησιμεύουν μόνο ως δικαιολογία για να εμπλακεί ή ίδια (σ. μ. η Δύση) άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Η Ουγγαρία έχει αντιταχθεί στη χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό της Ουκρανίας από το ΝΑΤΟ από την αρχή της σύγκρουσης, τον Φεβρουάριο του 2022. Η χώρα δεν έχει στείλει όπλα στο Κίεβο και δεν έχει επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί το έδαφός της για την μεταφορά τους, παρά τις πιέσεις τόσο των Βρυξελλών όσο και της Ουάσινγκτον. Η Βουδαπέστη έχει ζητήσει κατάπαυση του πυρός και διπλωματική λύση στη σύγκρουση.

Πηγή: https://www.rt.com/

Κοινοποιήστε:
Δίκτυο Σεισάχθεια
Δίκτυο Σεισάχθεια
Άρθρα: 24987

Discover more from Σεισάχθεια

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from Σεισάχθεια

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading