Η αντίδραση της Ρωσίας στα χειροκροτήματα Βρετανών βουλευτών υπέρ των Ουκρανών νεοναζί

Η αντίδραση της Ρωσίας στη θετική υποδοχή των Βρετανών βουλευτών προς τους Ουκρανούς νεοναζί. Μάθετε τι συνέβη.
Η αντίδραση της Ρωσίας στα χειροκροτήματα Βρετανών βουλευτών υπέρ των Ουκρανών νεοναζί

Η αντίδραση της Ρωσίας στη θετική υποδοχή των Βρετανών βουλευτών προς τους Ουκρανούς νεοναζί. Μάθετε τι συνέβη.

Αντιπροσωπεία της υπερεθνικιστικής μονάδας Αζόφ, έτυχε θερμής υποδοχής στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα

Η θερμή υποδοχή στο βρετανικό κοινοβούλιο που επιφυλάχθηκε σε μέλη του νεοναζιστικού συντάγματος Αζόφ της Ουκρανίας αποτέλεσε ένα « τραγελαφικό θέαμα», όπως ανέφερε η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο σε δήλωσή της, την Πέμπτη.

Οι Ρώσοι διπλωμάτες αντέδρασαν σε μια εκδήλωση κατά την οποία τρία μέλη του συντάγματος Αζόφ επισκέφθηκαν το Λονδίνο και μίλησαν ενώπιον ομάδας βουλευτών σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης. Το σύνταγμα, το οποίο είναι απαγορευμένο στη Ρωσία ως εξτρεμιστική οργάνωση, δημοσίευσε φωτογραφίες από τη συνάντηση στο X (πρώην Twitter), ευχαριστώντας τους χορηγούς της επίσκεψής τους στο κοινοβούλιο.

Στην εκδήλωση, όπως ανέφερε η ομάδα, προήδρευσε η βουλευτής Victoria Prentis, γενική εισαγγελέας της Αγγλίας και της Ουαλίας. Στην ανακοίνωσή του το σύνταγμα Αζόφ ευχαρίστησε επίσης τον Sir John Whittingdale, πρώην υπουργό για τα Μέγα – δεδομένα και τις ψηφιακές υποδομές, και τον βουλευτή Bob Seely, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ηνωμένου Βασιλείου-Ουκρανίας. Και οι τρεις βουλευτές που αναφέρθηκαν είναι μέλη του Συντηρητικού Κόμματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Boris Johnson φωτογραφήθηκε επίσης με τα μέλη του Αζόβ, ενώ κρατούσε ένα πανό της μονάδας με το σύμβολο Wolfsangel, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από μια μεραρχία της Waffen-SS και αρκετές μονάδες της Βέρμαχτ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τον Τζόνσον να προτρέπει το Λονδίνο να στείλει περισσότερα όπλα και χρήματα στο Κίεβο και να χρησιμοποιήσει το εν λόγω εξοπλισμό για να πλήξει στόχους κατά τη κρίση του.

Η αντίδραση της Ρωσίας στα χειροκροτήματα Βρετανών βουλευτών υπέρ των Ουκρανών νεοναζί

Δείτε το βίντεο ………

Στην ανακοίνωσή της την Πέμπτη, η ρωσική πρεσβεία ανέφερε ότι το σύνταγμα Αζόφ απέκτησε «διεθνή δημοσιότητα τόσο για την ευρεία χρήση των φασιστικών διακριτικών Wolfsangel όσο και για τα κατάπτυστα εγκλήματα πολέμου εναντίον αμάχων».

Η μονάδα, η οποία σήμερα ονομάζεται 12η Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων Αζόφ της Ουκρανικής Εθνοφρουράς, ήταν αρχικά μια πολιτοφυλακή που δημιουργήθηκε από έναν διαβόητο νεοναζί, τον Andrey Biletsky, μετά το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ πραξικόπημα του 2014 στο Κίεβο. Ενσωματώθηκε δε, στην ουκρανική εθνοφρουρά αργότερα μέσα στο ίδιο έτος.

Ο Biletsky ήταν ευρέως αναγνωρισμένος ως υπέρμαχος της «λευκής ανωτερότητας» και νεοναζί πριν το σύνταγμα Αζόφ ξεπλυθεί από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης μετά την κλιμάκωση των εχθροπραξιών με τη Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2022. Το 2021, το περιοδικό TIME περιέγραψε την οργάνωσή του «Πατριώτης της Ουκρανίας» ως «νεοναζιστική τρομοκρατική ομάδα», της οποίας «το μανιφέστο φαινόταν να αντλεί τις ρίζες του του κατευθείαν από τη ναζιστική ιδεολογία». Αυτή η ομάδα θα μεταμορφωθεί αργότερα, το 2014, στο «Τάγμα εθελοντών Αζόφ».

Ο ιδρυτής του τάγματος δήλωσε στο TIME το 2014 ότι τα σύμβολα του Αζόφ επιλέχθηκαν επειδή «χρησιμοποιήθηκαν από τους Γερμανούς» στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο άνδρας εξαφανίστηκε από τη δημοσιότητα το 2019, αλλά επανεμφανίστηκε το 2023, όταν εθεάθη σε συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βλαντιμίρ (Ζ)ελένσκι.

Η μονάδα έχει κατηγορηθεί από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τη Διεθνή Αμνηστία και τον ΟΗΕ για πολλαπλές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων βιασμών και βασανιστηρίων αμάχων. Το 2018, το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε την απαγόρευση της χρηματοδότησης της μονάδας Αζόφ.

Το 2016, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη εξέδωσε εκτενή έκθεση για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τον ουκρανικό στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας στο Ντονμπάς. Το έγγραφο αναφέρει το τάγμα Αζόφ πολλές φορές στο πλαίσιο αυτού που περιγράφεται ως «κτηνώδης βασανισμός» αιχμαλώτων, συμπεριλαμβανομένων αμάχων.

Πηγή: https://www.rt.com/

Κοινοποιήστε:
Δίκτυο Σεισάχθεια
Δίκτυο Σεισάχθεια
Άρθρα: 24987

Discover more from Σεισάχθεια

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from Σεισάχθεια

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading