Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε να αναπτύσσει στρατεύματα τη στιγμή που η Ρωσία επισπεύδει τις επιχειρήσεις της προκειμένου να επικρατήσει

Αν η Ρωσία επιτύχει, θα αποφευχθεί ένας μεγαλύτερος πόλεμος στην Ευρώπη. Αν όχι, με την εμπλοκή των αμερικανικών δυνάμεων, η Ευρώπη θα βυθιστεί στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε να αναπτύσσει στρατεύματα τη στιγμή που η Ρωσία επισπεύδει τις επιχειρήσεις της προκειμένου να επικρατήσει

Η Ολλανδή υπουργός Άμυνας Kasja Ollongren στις 17 Απριλίου 2024, δοκιμάζει το πιλοτήριο ενός ολλανδικού F-16, τρία από τα οποία παραδόθηκαν στο ευρωπαϊκό κέντρο εκπαίδευσης F-16 στη Ρουμανία. Η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων φέρεται να προχωράει αργά, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να χρειαστούν έμπειροι μη Ουκρανοί πιλότοι για να πετάξουν τα εξελιγμένα αεροσκάφη εναντίον των Ρώσων στον πόλεμο της Ουκρανίας. Φωτ: X

Αν η Ρωσία επιτύχει, θα αποφευχθεί ένας μεγαλύτερος πόλεμος στην Ευρώπη. Αν όχι, με την εμπλοκή των αμερικανικών δυνάμεων, η Ευρώπη θα βυθιστεί στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Stephen Bryen

υπηρέτησε ως διευθυντής προσωπικού της υποεπιτροπής Εγγύς Ανατολής, στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και αναπληρωτής υφυπουργός Άμυνας για θέματα του πολιτικού τομέα.

Το σχέδιο στην προσπάθεια αποτροπής της καταστροφής φαίνεται να συνίσταται στο να καλυφθούν τα κενά στις δυνάμεις της Ουκρανίας με την τοποθέτηση «συμβούλων»

Το ΝΑΤΟ αρχίζει να αναπτύσσει στρατεύματα μάχης στην Ουκρανία. Στρατιώτες από την Πολωνία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Φινλανδία και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ φθάνουν σε όλο και μεγαλύτερους αριθμούς.

Αν και η Ρωσία λέει ότι υπάρχουν πάνω από 3.100 μισθοφόροι στην Ουκρανία, αυτά τα νεοαφιχθέντα στρατεύματα δεν είναι μισθοφόροι. Φορούν στολή, η πατρίδα τους δηλώνεται μέσω διακριτικών. Συγκεντρώνονται κυρίως στο δυτικό τμήμα της χώρας, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις βρίσκονται κοντά στα πραγματικά πεδία των μαχών στην ανατολική πλευρά της Ουκρανίας.

Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε να αναπτύσσει στρατεύματα τη στιγμή που η Ρωσία επισπεύδει τις επιχειρήσεις της προκειμένου να επικρατήσει

Το ΝΑΤΟ διαδίδει ότι δεν πρόκειται για μάχιμους στρατιώτες, αλλά προσωπικό που βρίσκονται στην Ουκρανία για να χειρίζεται εξελιγμένο δυτικό πολεμικό υλικό. Αλλά αν πυροβολούν κατά των Ρώσων, ο μόνος σωστός τρόπος να ερμηνεύσουμε την παρουσία τους είναι ότι παίζουν ενεργό ρόλο σε έναν πόλεμο με πραγματικά πυρά.

Λίγο πολύ αυτό είναι το ίδιο μοτίβο που χρησιμοποίησαν οι ΗΠΑ όταν έστειλαν «συμβούλους» στο Βιετνάμ. Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για αμερικανικές ειδικές δυνάμεις που συμμετείχαν στις μάχες.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν, τουλάχιστον για δημόσια κατανάλωση, υποστηρίζει ότι αντιτίθεται στην αποστολή στρατιωτών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Ωστόσο, στην πραγματικότητα ο Μπάιντεν μπορεί να περιμένει την επανεκλογή του πριν δώσει εντολή να πολεμήσουν αμερικανοί στρατιώτες στην Ουκρανία. Αφού επανεκλεγεί ο Μπάιντεν, θα έχει τα χέρια του ελεύθερα. Η πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία σηματοδοτεί τη πρόθεση του Κογκρέσου να συμφωνήσει με ό,τι θέλει να κάνει η κυβέρνηση Μπάιντεν για να «πολεμήσει τους Ρώσους».

Το κατεστημένο της εθνικής ασφάλειας φοβάται μια ρωσική νίκη στην Ουκρανία. Θα αποτελούσε ένα μεγάλο πλήγμα στη στρατηγική ασφαλείας της Αμερικής και θα ήταν ένα πλήγμα, ακόμη και μοιραίο, για το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρωσικός στρατός είναι πλέον κατά 15% μεγαλύτερος από ό,τι ήταν πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Είναι επίσης πολύ πιο έμπειρος, και οι Ρώσοι έχουν βρει τρόπους να αντιμετωπίσουν τα αμερικανικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας, όπως παρεμβολές και τεχνικές απόκτησης παράνομης πρόσβασης σε συστήματα υπολογιστών.

Εν τω μεταξύ, το ΝΑΤΟ βρίσκεται πολύ πίσω από τη Ρωσία σε οπλοστάσιο, ανθρώπινο δυναμικό και βιομηχανική ισχύ. Επιπλέον, τα αποθέματα όπλων είναι πολύ περιορισμένα και ο εξοπλισμός που υποτίθεται ότι προορίζεται για την εθνική άμυνα χωρών – μελών έχει σταλεί στην Ουκρανία, αφήνοντας τις άμυνες των εν λόγω χωρών ανεπαρκείς.

Η σύμφωνη γνώμη στο κατεστημένο της Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ είναι ότι η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο με τους Ρώσους και θα μπορούσε ενδεχομένως να βρεθεί αντιμέτωπη με την κατάρρευση του στρατού της.

Ήδη υπάρχουν αναφορές ότι ορισμένες ταξιαρχίες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αρνήθηκαν να υπακούσουν σε εντολές από τους διοικητές τους. Σε αυτές περιλαμβάνονται η 25η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Εφόδου, η 115η Ταξιαρχία, η 67η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία (η οποία εγκατέλειψε τις θέσεις της στο Τσάσιβ Γιαρ) και η 47η Μηχανοκίνητη (η οποία απαίτησε αντικατάσταση μετά από τη παραμονή της για διάστημα περισσότερο από ένα χρόνο στην πρώτη γραμμή του μετώπου). Πρόκειται για κορυφαίες ταξιαρχίες του στρατού και όχι για μονάδες εδαφικής άμυνας.

Οι Ρώσοι γνωρίζουν τι συμβαίνει και στοχοποιούν ξένες δυνάμεις, ενώ παράλληλα αλέθουν τις ουκρανικές μάχιμες μονάδες, προκαλώντας τους βαρύτατες απώλειες. Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι η Ουκρανία έχει ήδη χάσει σχεδόν 500.000 στρατιώτες στον πόλεμο και οι αριθμοί αυτών που εξοντώνονται στις μάχες αυξάνονται καθημερινά.

Η Ουκρανία ψάχνει απεγνωσμένα να βρει νεοσύλλεκτους και δέχεται κάποια βοήθεια από χώρες όπου κρύβονται Ουκρανοί πρόσφυγες σε ηλικία στράτευσης. Η Λιθουανία σχεδιάζει να στείλει Ουκρανούς στρατεύσιμους άνδρες πίσω στην πατρίδα τους. Το ίδιο και η Πολωνία.

Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε να αναπτύσσει στρατεύματα τη στιγμή που η Ρωσία επισπεύδει τις επιχειρήσεις της προκειμένου να επικρατήσει

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ (Ζ)ελένσκι και ο υπουργός Άμυνας της Λιθουανίας Λαουρίνας Καστσιούνας συναντώνται στο Κίεβο στις 10 Απριλίου 2024. Φωτογραφία: Ουκρανία Προεδρικό Γραφείο

Αποκαλυπτική είναι και η έκθεση σχετικά με την εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων για τα F-16. Σύμφωνα με ορισμένους από τους δυτικούς ανώτερους αξιωματικούς που συνεργάζονται με τους Ουκρανούς, η πρόοδος ακόμη και μετά από ένα χρόνο που διδάσκονται οι πιλότοι να χειρίζονται τα F-16 δεν ήταν καθόλου επιτυχής. Τα γλωσσικά εμπόδια και η μη εξοικείωση με τα δυτικά συστήματα και τις τακτικές μάχης, έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνουν τη διαδικασία εκμάθησης. Οι φήμες λένε ότι όταν τα F-16 αρχίσουν τελικά να φτάνουν στην Ουκρανία αυτό το καλοκαίρι, τα αεροπλάνα είναι πιθανό να τα χειρίζονται «απόστρατοι» πιλότοι ευρωπαϊκών αεροπορικών δυνάμεων.

Το σχέδιο του ΝΑΤΟ για να προσπαθήσει να αποτρέψει την καταστροφή φαίνεται ότι συνίσταται στο να καλύψει τα κενά των δυνάμεων της Ουκρανίας με την καθιέρωση «συμβούλων», περιμένοντας τις ΗΠΑ να εμπλέξουν στρατεύματά τους στις μάχες μετά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Οι Ρώσοι το γνωρίζουν αυτό και διεξάγουν αγώνα δρόμου για να προσπαθήσουν να καταστρέψουν τον στρατό της Ουκρανίας πριν ο Μπάιντεν επιστρέψει στα καθήκοντά του, αν όντως επιστρέψει. Αν οι Ρώσοι επιτύχουν, θα αποφευχθεί ένας μεγαλύτερος πόλεμος στην Ευρώπη. Αν όχι, με την εμπλοκή των αμερικανικών δυνάμεων, η Ευρώπη θα βυθιστεί στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή: https://asiatimes.com/2024/04/nato-starts-deploying-troops-as-russia-races-to-win/

Κοινοποιήστε:
Δίκτυο Σεισάχθεια
Δίκτυο Σεισάχθεια
Άρθρα: 24842

Discover more from Σεισάχθεια

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from Σεισάχθεια

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading