Ο πόλεμος είναι μια κομπίνα…

Ο πόλεμος είναι μια κομπίνα...

Ο πόλεμος είναι μια κομπίνα… Οι βιομηχανίες όπλων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κάνουν ρεκόρ πωλήσεων 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον πόλεμο δι’ αντιπροσώπων με τη Ρωσία

Οι δυτικοί κατασκευαστές όπλων ανοίγουν τις σαμπάνιες περιχαρείς για τις πωλήσεις ρεκόρ με τα συνολικά έσοδα να φτάνουν τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια για το περασμένο έτος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, στο τέλος του ερχόμενου έτους το ποσό ρεκόρ θα ξεπεραστεί κατά 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Ουκρανία μπορεί να μοιάζει με λουτρό αίματος, αλλά προφανώς, οι δυτικές εταιρείες οπλικών συστημάτων κι όσες άλλες τροφοδοτούν με κάθε τρόπο και μέσο τη σύγκρουση, κολυμπούν σε έναν ωκεανό κερδών και χρηματιστηριακών επενδύσεων.

Η πηγή αυτής της επικερδούς νέας επιχείρησης προέρχεται από τον πόλεμο δι’ αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία στην Ουκρανία, ο οποίος οδεύει προς τον δεύτερο χρόνο του. Δεν υπάρχει κανένα σημάδι διπλωματικής προσπάθειας από τη Δύση ή το καθεστώς του Κιέβου που η ίδια εξ ολοκλήρου χρηματοδοτεί, ώστε να τερματιστεί η αιματοχυσία.

Οι κύριοι ωφελημένοι επιχειρηματίες που κερδίζουν οικονομικά από την Ουκρανία είναι μακράν οι αμερικανικές εταιρείες. Σε αυτές περιλαμβάνονται μεγαθήρια όπως η Lockheed Martin, η Boeing και η RTX (πρώην Raytheon). Όμως, τα κέρδη εκτοξεύονται και σε άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, που κατασκευάζουν όπλα: όπως είναι η BAE στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Airbus στη Γαλλία, την Ολλανδία και την Ισπανία, η Leonardo στην Ιταλία και η γερμανική Rheinmetall.Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Ο πόλεμος είναι μια κομπίνα…

Κοινοποιήστε:
Δίκτυο Σεισάχθεια
Δίκτυο Σεισάχθεια
Άρθρα: 24848

Discover more from Σεισάχθεια

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from Σεισάχθεια

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading