Η Ζαχάροβα σχολιάζει σχετικά με τη δεύτερη επέτειο της σκηνοθεσίας των γεγονότων στη Μπούτσε.

Σχόλιο της επίσημης εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα με αφορμή τη δεύτερη επέτειο της σκηνοθεσίας των γεγονότων στη Μπούτσε
Η Ζαχάροβα σχολιάζει σχετικά με τη δεύτερη επέτειο της σκηνοθεσίας των γεγονότων στη Μπούτσε

Σχόλιο της επίσημης εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα με αφορμή τη δεύτερη επέτειο της σκηνοθεσίας των γεγονότων στη Μπούτσε

02/04/2024

Στις 3 Απριλίου συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που το καθεστώς (Ζ)ελένσκι και οι δυτικοί διαχειριστές του έστησαν μια αιματηρή αναπαράσταση της υποτιθέμενης μαζικής δολοφονίας των κατοίκων της περιοχής από το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό στην πόλη Μπούτσε της περιοχής του Κιέβου. Η παραγωγή αποδείχθηκε “αδέξια”. Ωστόσο, οι δυτικοί πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης, ακολουθώντας τις ίδιες κατευθυντήριες γραμμές και χωρίς να κάνουν καμία προσπάθεια να ελέγξουν τις πληροφορίες και να εξακριβώσουν την εγκυρότητα των γεγονότων, έσπευσαν να διαδώσουν αυτή την ψευδή είδηση.

Ο οργανωμένος και ενορχηστρωμένος χαρακτήρας αυτής της προβοκάτσιας ήταν εξ αρχής προφανής. Η ρωσική πλευρά έχει επανειλημμένα προβεί σε λεπτομερείς διαψεύσεις. Ας τις επαναλάβουμε και πάλι. Όσο οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονταν στην Μπούτσε μέχρι τις 30 Μαρτίου 2022, οι κάτοικοι της κυκλοφορούσαν ελεύθερα στην πόλη, χρησιμοποιούσαν τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και το διαδίκτυο. Δεν υπήρξαν καταγγελίες για τις ενέργειες του ρωσικού στρατού κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, γεγονός που επιβεβαιώθηκε δημοσίως από τον δήμαρχο της πόλης Α. Φεντορούκ την επομένη της αναχώρησης των μονάδων μας. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό παρέδωσε 452 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας διανεμήθηκε στους κατοίκους των περιοχών πέριξ του Κιέβου.

Τα πρώτα βίντεο με τα πτώματα που είχαν απλωθεί γύρω από την πόλη εμφανίστηκαν μόνο μετά την είσοδο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και των ξένων δημοσιογράφων που τις συνόδευαν. Επιτρέψτε μου να τονίσω: δεν επρόκειτο για εγκληματολόγους και ιατροδικαστές, αλλά προκατειλημμένους εκπρόσωπους των μέσων ενημέρωσης, ο ρόλος των οποίων περιορίστηκε στο να διηγηθούν στο κοινό μια προκατασκευασμένη ιστορία και να μην κάνουν περιττές ερωτήσεις.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης των πτωμάτων που βρέθηκαν στην Μπούτσε, τα οποία δημοσιεύθηκαν στις 24 Απριλίου 2022 στη βρετανική εφημερίδα The Guardian, οι περισσότεροι από τους πολίτες πέθαναν ως αποτέλεσμα βομβαρδισμού από πυροβολικό από θραύσματα βλημάτων κατά προσωπικού των 122 χιλιοστών που ταιριάζουν σε οβιδοβόλα D-30, που βρίσκονται σε ενεργή υπηρεσία από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Το συμπέρασμα αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όχι από σφαίρες πυροβόλων όπλων, όπως προσπαθούν να κατηγορήσουν τους Ρώσους στρατιωτικούς, αλλά ως αποτέλεσμα πλήγματος του πυροβολικού του ουκρανικού στρατού στην Μπούτσε.

Η προπαγανδιστική εκστρατεία παραπληροφόρησης στην Μπούτσε ήταν μια απάντηση στη χειρονομία καλής θέλησης που κάναμε για την απόσυρση των στρατευμάτων από τις περιοχές του Κιέβου και του Τσερνίγκοφ. Έγινε σε σχέση με την πρόοδο που είχε επιτευχθεί στις ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη στις 28 Μαρτίου 2022. Ο στόχος ήταν προφανής: με εντολή του Λονδίνου, να διακοπεί ο διάλογος μεταξύ των δύο μερών και να δρομολογηθεί ένα προσχεδιασμένο πακέτο δυτικών αντιρωσικών κυρώσεων.

Στη συνέχεια, το Κίεβο πραγματοποίησε περισσότερες από μία εκδηλώσεις για τα οστά των “θυμάτων της Μπούτσε”, προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας από τα δικά του εγκλήματα και τις ανακολουθίες της προβοκάτσιας που έστησε, καθώς και για να ενισχύσει στην κοινή γνώμη των δυτικών χωρών την ψευδή εκδοχή της δολοφονίας των κατοίκων της πόλης από τον ρωσικό στρατό. Φέτος, οι προσπάθειες του επίσημου καθεστώτος του Κιέβου να γιορτάσει πομπωδώς αυτή την ημερομηνία έχουν έναν επιπλέον στόχο – να εμποδίσουν τη διεθνή κοινότητα να επικεντρωθεί στη δύσκολη κατάσταση στο εσωτερικό της Ουκρανίας και στα προβλήματά της στη γραμμή του μετώπου.

Τα πολυάριθμα αιτήματα της ρωσικής πλευράς προς τους διεθνείς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Α. Γκουτέρες και τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φ. Τουρκ, προκειμένου να εξακριβωθούν όλες οι συνθήκες του περιστατικού, να παρασχεθεί ένας αξιόπιστος κατάλογος των προσώπων των οποίων οι σοροί κατέληξαν στους δρόμους της Μπούτσε, καθώς και άλλες πληροφορίες παραμένουν αναπάντητα. Αυτό υποδηλώνει ότι οι διοργανωτές αυτής της τερατώδους σκηνοθετημένης παραγωγής έχουν κάτι να κρύψουν.

Για άλλη μια φορά απαιτούμε από τις διεθνείς δομές να σταματήσουν να συγκαλύπτουν το καθεστώς του Κιέβου και να πραγματοποιήσουν μια ενδελεχή έρευνα, ως αποτέλεσμα της οποίας θα αποκαλυφθούν επιτέλους τα ακριβή ονόματα των θυμάτων, ο χρόνος και η αιτία του θανάτου τους, η ύπαρξη στοιχείων για τη μετακίνηση των σωμάτων, καθώς και οι υπεύθυνοι για αυτό το τρομερό έγκλημα των αρχών του Κιέβου.

Πηγή: https://mid.ru/

Κοινοποιήστε:
Δίκτυο Σεισάχθεια
Δίκτυο Σεισάχθεια
Άρθρα: 24873

Discover more from Σεισάχθεια

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from Σεισάχθεια

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading