Ηχογραφημένα κλάματα μωρών από ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρασύρουν αμάχους στη Γάζα για να τους πυροβολήσουν

Ηχογραφημένα κλάματα μωρών μεταδίδονται από ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να παρασύρουν και να πυροβολήσουν αμάχους στη Γάζα.
Ηχογραφημένα κλάματα μωρών από ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρασύρουν αμάχους στη Γάζα για να τους πυροβολήσουν

Ηχογραφημένα κλάματα μωρών μεταδίδονται από ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να παρασύρουν και να πυροβολήσουν αμάχους στη Γάζα.

Μια ανατριχιαστική έκθεση του Ευρωμεσογειακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποκαλύπτει νέες πρακτικές ψυχολογικού εκφοβισμού που χρησιμοποιεί ο ισραηλινός στρατός στον προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat στην καρδιά της Λωρίδας της Γάζας. Οι μέθοδοι αυτές, οι οποίες αποτελούν μέρος μιας διαρκούς γενοκτονίας από την έναρξη των εχθροπραξιών στις 7 Οκτωβρίου, αποσκοπούν στο να παραπλανήσουν τους αμάχους και στη συνέχεια παρασύροντάς τους, να τους πυροβολήσουν εν ψυχρώ.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, το Παρατηρητήριο έχει συλλέξει συγκλονιστικές μαρτυρίες από κατοίκους του καταυλισμού, οι οποίοι αναφέρουν ότι αργά το βράδυ της Κυριακής, άκουγαν κλάματα βρεφών και τις κραυγές των γυναικών που έδιναν την εντύπωση ότι βρίσκονται σε κίνδυνο. Ορμώμενοι από το ένστικτό τους να σώσουν τους ανθρώπους που κινδύνευαν, κάποιοι από αυτούς έσπευσαν προς την πηγή του ήχου, όπου τελικά πυροβοληθούν εν ψυχρώ.

Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι οι ήχοι που ακούστηκαν ήταν ηχογραφήσεις που μεταδόθηκαν από ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με σκοπό να οδηγήσουν τους πολίτες από την ασφάλεια των σπιτιών τους στους δρόμους, όπου θα γίνονταν απευθείας στόχος ελεύθερων σκοπευτών.

Ηχογραφημένα κλάματα μωρών από ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρασύρουν αμάχους στη Γάζα για να τους πυροβολήσουν

Τις νύχτες στη Γάζα, ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναμεταδίδουν ηχογραφημένα κλάματα μωρών. Μόλις οι Παλαιστίνιοι βγαίνουν έξω για να βοηθήσουν το παιδί, νομίζοντας ότι κινδυνεύει, αμέσως γίνονται στόχος και πυροβολούνται. Τι θα μπορούσε να είναι πιο τερατώδες από το να χρησιμοποιείς το ανθρωπιστικό ένστικτο των ανθρώπων για να τους δολοφονήσεις;

Δείτε το βίντεο: https://twitter.com/i/status/1780169564963082570

Οι μαρτυρίες που συγκέντρωσε το Παρατηρητήριο αναφέρουν και άλλες μεθόδους ψυχολογικού εκφοβισμού, όπως είναι η μετάδοση ήχων πυροβολισμών, ένοπλων συγκρούσεων και εκρήξεων, καθώς και η κίνηση στρατιωτικών οχημάτων. Άλλες φορές, μεταδίδονταν τραγούδια στα εβραϊκά και αραβικά, και πάλι με σκοπό να τρομάξουν τους πολίτες που ζούσαν στο απόλυτο σκοτάδι τη νύχτα και είχαν δυσκολία να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο.

Ένας 20χρονος κάτοικος του στρατοπέδου, ο οποίος προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε:

“Καθόμασταν χθες το βράδυ όταν ακούσαμε τις φωνές γυναικών και κοριτσιών που φώναζαν για βοήθεια. Βγήκαμε έξω για να δούμε τι συμβαίνει και δεν βρήκαμε κανέναν, αλλά ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος ήταν εκεί. Μας πυροβόλησαν κατευθείαν. Και πρόσθεσε: “Έτρεξα μέσα και δύο άνθρωποι ακριβώς μπροστά μου τραυματίστηκαν σοβαρά στο κεφάλι. Δεν μπορούσαμε να τους πλησιάσουμε λόγω των συνεχών πυροβολισμών, οπότε καλέσαμε ασθενοφόρο”.

Μια γυναίκα γύρω στα εξήντα ανέφερε επίσης ότι άκουσε τους ήχους σφοδρών πυροβολισμών, ακολουθούμενους από γυναικείες φωνές που φώναζαν ότι τα παιδιά τους ήταν τραυματισμένα και καλούσαν σε βοήθεια. Η ίδια διευκρινίζει:

Αυτοί οι ήχοι συνεχίστηκαν για περίπου 15 λεπτά, αλλά κανείς μας δεν βγήκε από το σπίτι, επειδή ξέραμε ότι επρόκειτο για ηχογραφημένες εκπομπές από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και επειδή ήταν πολύ αργά“.

Το Παρατηρητήριο επισημαίνει ότι αυτός ο ψυχολογικός εκφοβισμός συμπίπτει με τις βίαιες στρατιωτικές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού, με βομβαρδισμούς από το πυροβολικό και από αέρος, καθώς και με πυρά πολυβόλων από ελικόπτερα, άρματα μάχης και τετρακόπτερα. Αυτές οι τυχαίες, έντονες και συνεχείς επιθέσεις έχουν σκοτώσει και τραυματίσει δεκάδες αμάχους, μεταξύ άλλων γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Παρατηρητήριο, οι στρατιωτικές επιθέσεις που πραγματοποιεί ο ισραηλινός στρατός στον καταυλισμό Nuseirat έχουν ως στόχο όποιον απλώς κινείται στο δρόμο ή κοιτάζει έξω από τα παράθυρα, καθώς και ορισμένους αμάχους που προσπαθούν να διαφύγουν ή να ανακαλύψουν τι συμβαίνει γύρω από τα σπίτια και τα κέντρα φιλοξενίας.

Οι βομβαρδισμοί και οι πυροβολισμοί εντάθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, στοχεύοντας άμεσα και σκόπιμα σε πολυσύχναστες κατοικημένες περιοχές και σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπως τζαμιά και σχολεία που φιλοξενούν εκτοπισμένους. Οι άμαχοι στοχοθετούνται σκόπιμα με σκοπό τη δολοφονία και τον τραυματισμό τους.

Το Παρατηρητήριο προειδοποιεί για “τον κίνδυνο των ανήθικων και απάνθρωπων μεθόδων που χρησιμοποιεί ο ισραηλινός στρατός εναντίον του άμαχου πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας, οι οποίες εξαπλώνονται μέρα με τη μέρα και προκαλούν σοβαρές ψυχολογικές και σωματικές βλάβες, υπό το πρίσμα της συνεχιζόμενης εγκληματικής γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας”.

Το Παρατηρητήριο επιβεβαιώνει ότι οι εσκεμμένες και παράνομες δολοφονίες και οι εκτελέσεις που διαπράττει ο ισραηλινός στρατός εναντίον Παλαιστινίων αμάχων παραβιάζουν το δικαίωμά τους στη ζωή, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι πράξεις αυτές θεωρούνται σοβαρές παραβιάσεις των Συμβάσεων της Γενεύης και εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, σύμφωνα με το Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και απαιτούν την άμεση απόδοση ευθυνών σε διεθνές επίπεδο.

Τέλος, το Παρατηρητήριο αναφέρεται στη πρόσφατη δήλωση των εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών, με την οποία καλούνται το Ισραήλ και όλες οι χώρες που του επέτρεψαν να διαπράξει τα εγκλήματα που οδήγησαν στην πρωτοφανή καταστροφή της Λωρίδας της Γάζας, να καταβάλουν αποζημίωση για όλες τις ζημιές που προκλήθηκαν.

Πηγή: https://lemediaen442.fr/des-enregistrements-de-pleurs-de-bebes-diffuses-par-des-drones-israeliens-pour-attirer-et-abattre-des-civils-a-gaza/

Κοινοποιήστε:
Δίκτυο Σεισάχθεια
Δίκτυο Σεισάχθεια
Άρθρα: 24787

Discover more from Σεισάχθεια

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from Σεισάχθεια

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading